VOJTA FILIP SI ZAHRAJE 21. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V ŠACHU MLÁDEŽE DO 16.ti LET 9.-16.3.2013 v KOUTECH NAD DESNOU

09.03.2013 13:02
        Nejlepší z hráčů našeho Šachového klubu Pravonín VOJTĚCH FILIP byl dodatečně nominován do skupiny šachistů H 16 na 21. ročníku Mistorvství České republiky a zahraje si jako mladší s nejlepšími z nejlepších v České republice. Hraje se v překrásném areálu Dlouhé Stráně v Koutech nad Desnou.
         Z 24 nominantů je na 20. startovním místě. Nebude to mít jednoduché, ale Vojta je bojovník a nedá se! 
VŠICHNI TI DRŽÍME PALCE!
PŘEJEME SAMÉ VÝBORNÉ TAHY! 
PŘEJEME POHODU!

Starovní listiny a výsledky: https://chess-results.com/tnr90680.aspx?art=0&lan=5&turdet=YES&wi=984

Propozice: https://www.chess-svetla.cz/data/propozice_mcr_2013.pdf

Průběžné zpravodajství: https://www.sachyvlasim.cz/?p=20531

      Spolu s Vojtou v téže kategorii startuje ještě Jirka Rýdl a Patrik Studnička. V kategorii H 10 mladičký Kubík Vojta. Dále v D 14 Nela Pýchová (favoritka kategorie) a Anežka Vlková a konečně v kategorii D 12 Julie Vilímová (také favoritka kategorie). Všem účastníkům MČR přejeme velice pěkné výsledky.

 

ZHODNOCENÍ:

      Vojtovi se na MČR v Koutech nad Desnou nedařilo. Pomyslný pohár hořkosti vypil až do dna! Nasazen byl 20., ale ani toto startovní místo neudržel a skončil na posledním čtyřiadvacátem místě. Je pravdou, že zde hrál jako mladší, ale v jeho partiích chybky byly. Určitě má co zlepšovat. Jistě si sám promyslí, kde má co dohánět. Nelze v žádném případě říci, že se nasnažil. Bojoval urputně, odmítal remízy, tolik chtěl vyhrávat, ale i to pověstné štěstíčko při něm tentokrát nestálo! Škoda, že mu nebyla dopřána divoká karta dříve, když se dozvěděl o tom, že ji nedostal, tak trochu zatrpkl. Přihlásil se na Open A a přípravě moc "nedal". Když se pak dozvěděl, že bude možná hrát za nemocného kolegu (dva dny přes odjezdem) měl velikou radost, ale to už nic nenatrénoval, "prolétl" partie potencionální soupeřů a na víc už nebyl čas. Na MČR se připravoval sám, má to tak nejraději, věřím, že dělal co mohl. Zkušenost pro něj to je v každém případě a my mu i tak děkujeme za reprezentaci.

       Všem medilistům blahopřejeme a přejeme jim, aby si své úspěchy doslova "vychutnali".

Zapomeneme na trpké chvíle a vzhůru do nového ročníku!

 

Diskusní téma: VOJTA FILIP SI ZAHRAJE 21. MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY V ŠACHU MLÁDEŽE DO 16.ti LET 9.-16.3.2013 v KOUTECH NAD DESNOU

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek