VZDĚLÁVÁNÍ MIMO STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU - KLUB UMĚLECKÉ GRAMOTNOSTI - TAKONÍN 12.4.2024

12.04.2024 21:48

VZDĚLÁVÁNÍ MIMO STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU - KLUB UMĚLECKÉ GRAMOTNOSTI - TAKONÍN 12.4.2024

        Vedoucí Klubů umělecké gramotnosti uspořádali pro děti z těchto kroužků, ale i pro šachisty a ostatní zájemce výlet do Pěnkavova dvora, kde rozšiřovaly své vědomosti v oblasti tvořivosti a kultury.

        Akce se zúčastnilo 40 dětí a 10 dospělých doprovodů. Po přivítání shlédly děti pohádku O provazníkovi, které se, díky vhodnému vedení herců, přímo zapojily děti do pohádky aktivně. Děti byly nenásilně vtaženy do děje a výborně spolupracovaly. Vystoupení bylo provázeno bouřlivým potleskem i během pohádky.

       Následoval výstup s živým koněm, který byl doprovázen obšírným výkladem, jak se zvířetem pracovat. Pan Pěnkava mladší přidal něco z umění v žonglování, což se setkalo s velkým úspěchem.

       Další program byl na několika místech celého areálu. Za stodolou si děti zaskotačily s košťaty, to si hrály na čarodějnice. Následoval program s koněm, kdy nám jeho majitel předvedl hodně ze svého umění a perfektní spolupráci mezi ním a koněm. Poté si děti vyzkoušeli princeznovské kostýmy, vějíře, čelenky, karkulky. Klukům se velice líbily přilbice a brnění, dřevěné bojové předměty. O všech předmětech byl poskytnut výklad o jeho účelnosti a použití. Další expozicí, kterou jsme prozkoumali byla prohlídka prastarého náčiní a nářadí (máselnice, pres na sýr, sušárna na sýry, různé nádoby a nádobí). Široká byla výstavka s velikonoční tématikou - různé druhy zdobení vajíček. Velice nás potěšilo, že naše děti znaly spoustu pomůcek a technik, které získaly na našich kroužcích umělecké gramotnosti, neboť i my je při běžné činnosti seznamujeme s historií řemesel. Spousta zajímavých atrakcí byla po celém dvoře, o čemž hovoří celá řada fotografií. Účastníci měli možnost zakoupit domů malé drobnosti.

        Přálo nám počastí, pan řidič autobusu nás bezpečně dopravil tam i zpět a my všichni jsme si užili pozoruhodné prodloužené odpoledne.

Odkaz na fotografie: www.rajce.idnes.cz/sachypravonin/album/penkavuv-dvur-vzdelavani-mimo-svc-12-4-2024

Marie Filipová

Diskusní téma: VZDĚLÁVÁNÍ MIMO STŘEDISKO VOLNÉHO ČASU - KLUB UMĚLECKÉ GRAMOTNOSTI - TAKONÍN 12.4.2024

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek