Z Čerčan jsme přivezli 2 zlaté!

23.02.2022 19:50

    V sobotu 19.2.2022 se konalo 7. kolo Regionální žákovské ligy v šachu v Čerčanech. Pořadatelem byla šachová škola Stamat a turnaj se odehrál v jídelně Základní školy Čerčany. Za šachovnice zasedlo 76 dětí z celého regionu.

Z Vlašimi hrálo 13 dětí, které jsem doprovázel já a někteří rodiče, kterým se patří poděkovat, že s dětmi strávili celý den a podporovali je.

V turnaji „A“ hrálo tradičně 16 šachistů, od nás Michal Stein, který obsadil 4. místo a do celkového hodnocení si připsal 10 bodů, Stejný výsledek, jen horší pomocné hodnocení zaznamenal Jáchym Slánský a skončil za Míšou na 5. příčce. Vojta Vopálka obsadil 9. místo a uhrál 9 bodů, na 14. příčce končil Daniel Zeman se 7 body.    

V turnaji „B“ jsme brali zlato! Díky Vojtovi Břeskému, který se konečně dočkal! Poctivě dochází na schůzky, řeší diagramy a doma trénuje a je to znát. Zlepšuje se rychle. Příště si zahraje v áčku, kde narazí na podstatně kvalitnější soupeře, partie bude zapisovat a získá tedy další zkušenosti a zužitkuje svoji poctivou přípravu. Vojta uhrál 6, resp. 8 bodů (s bonusem za béčko), prohrál jen s druhým Vítkem Sehnoutkou z Říčan. Na 9. místě skončil Tomáš Zeman se 6 body, Lenka Šťastná končila na 22. místě se 4 body a Kája Hrabánková se umístila na 26. příčce se 3 body. V turnaji „B“ hrálo 26 dětí.

Jakub Čáp a Vojtěch Břesky

I v turnaji „C“ jsme brali zlato, a to díky Jakubovi Čápovi, který uhrál pěkných 6 bodů a příště nastoupí v béčku, kde narazí na silnější soupeře, proto je třeba trénovat. Prohrál jen s druhým Lukášem Zelíkem ze Stříbrné Skalice. Svůj druhý turnaj zaznamenal Adam Němeček, který uhrál 4 body a skončil na 14. místě. Adam ještě sbírá zkušenosti, ale věřím že se každým turnajem bude zlepšovat. Na 19. místě skončil Matěj Žížala se 3 body.

            Svoji premiéru si užil Ondra Vilímek, který na začátku bojoval s hodinami a hrál moc rychle, ale pochopil, že má dost času a s klidnou hrou přijdou body. Škoda dvou patů ve vyhraných pozicích, Ondra uhrál 3 body a obsadil 21. příčku. Na 30. místě skončil Vláďa Michálek, který jako Ondra bojoval s hodinami a rychlou hrou. Trápil se, ale nakonec uhrál 2 body. Jsem rád, že takto náročný turnaj kluci absolvovali a posbírali cenné zkušenosti.

            V cenovém fondu v Čerčanech si každý účastník vybral cenu.

Společné foto

 

Celkové výsledky:

Turnaj A:

  1. Bára Jan – DP Praha 13 bodů
  2. Čermák Filip – Zvole 11 bodů
  3. Síleš Jan – Říčany 11 bodů

Dívky:

  1. Sehnoutková Laura – Říčany (celkově 8.) 9 bodů

Turnaj B:

  1. Břeský Vojtěch – Vlašim 8 bodů
  2. Sehnoutka Vít – Říčany 8 bodů
  3. Matoušek Jiří – Sázava 8 bodů

Dívky:

  1. Kváčová Lenka – Sedlčany (celkově 6.) 6 bodů
  2. Šperková Anna – Stamat (celkově 12.) 6 bodů
  3. Štědrová Jolana – Sázava (celkově 16.) 5 bodů

Turnaj C:

  1. Čáp Jakub – Vlašim 6 bodů
  2. Zelík Lukáš – Stříbrná Skalice 6 bodů
  3. Ježek Josef – Sázava 5 bodů

Dívky:

  1. Kratochvílová Anna (celkově 2.) – Říčany 6 bodů
  2. Žoudlíková Romana (celkově 15.) – Sázava 4 body
  3. Mikešová Kateřina (celkově 22.) – Říčany 3 body

Odkaz na výsledky

Odkaz na fotky

Fotky Šachové školy STAMAT

Diskusní téma: Z Čerčan jsme přivezli 2 zlaté!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek