ZASNĚNÍ SE PŘI TVOŘIVÉM KROUŽKU RUČNÍCH PRACÍ

14.10.2020 19:50

Fotečky: sachypravonin.rajce.idnes.cz/Vyroba_lapacu_snu_-_zari_2020/

 

Zasnění se při tvořivém kroužku ručních prací

Mezi první výrobky, které se děti z kroužku deskových her a tvořivosti rozhodly vyrobit, patřily lapače snů. Aby si je poté mohly doma zavěsit a pochytat tak všechny zlé sny. Největší starost měly děti o to, aby ten lapač udělaly dobře, aby jim zlý sen přece jen neutekl.

Už na začátku se ukázalo, že výroba lapače je poměrně dost náročná práce a zabere hodně času. Nejprve si děti vyrobily základ celého lapače, a to kruh do kterého si dovnitř našily krajku. Kroužky jsme měly nejrůznějších barev díky paní Filipové, která si dala tu práci a kovové kroužky obháčkovala barevnými bavlnkami. Pak pomocí nitě si děti pevně připevnily krajku do středu kroužku. A následoval další úkol, a to pořádně lapač vyzdobit. Zde se děti procvičily v jemné motorice a zároveň zde byl i velký prostor pro vlastní fantazii.

Děti dostaly každý svůj košíček, do kterého si nandaly výzdobu na lapače. Výzdoba se skládala z barevných peříček, krajek různých barev, kytiček látkových, umělých i dřevěných, mnoha krásných korálků, menších kroužků, barevných plyšových kuliček a mnoha dalších krásných doplňků.

Byl to pěkně náročný úkol navěsit na lapač všechny tyto ozdoby, které si děti vybraly. Děti však tento úkol bavil natolik, až zapomínali na čas, kdy nám kroužek končí a chtěly pokračovat i po jeho konci. Nakonec stihly své lapače vyzdobit přesně podle své představy a od všech dětí vznikly moc hezké, a hlavně originální lapače.

 

Zuzana Filipová

Diskusní téma: ZASNĚNÍ SE PŘI TVOŘIVÉM KROUŽKU RUČNÍCH PRACÍ

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek