ZHODNOCENÍ ŠACHOVÉ ONLINE LIGY DOMEČKU VLAŠIM

30.12.2020 17:30

         Doba hygienických omezeních, kdy není možné se účastnit žádných šachových turnajů, přivedla trenéry Domečku na myšlenku ke zorganizování ONLINE TURNAJŮ.

         Na chess.com, jsme dětem založily šachovou klubovnu. Tato klubovna sloužila k možnosti procvičení šachů, a to pomocí tréninků a turnajů. Tréninky probíhaly pokaždé ve čtvrtek večer, kdy si děti mohly zahrát se svými trenéry. Od 7. listopadu 2020 v této klubovně započaly i online turnaje, a to každou sobotu od tohoto data. Hrálo se tedy: 14., 21., 29. 11. a dále 5.12., 12.12., 19.12. a 29.12. 2020.

         Ke spolupráci jsme přizvali dlouholetého spolupracovníka s našimi trenéry Petra Havelku ze Sedlčan. Toho jsme pověřili funkcí hlavního rozhodčího. O celou náročnou akci se staral ve funkci ředitele turnaje Lukáš Filip. Měl velice náročný úkol, který mu zabral notnou dávku času. Mezi jeho úkoly patřilo také vypracovat na každý turnaj leták, který lákal šachisty z regionu a dalekého okolí.

Všechny sobotní turnaje byly postaveny tak, aby byl každý něčím zajímavý. V některých turnajích byly hodnotné ceny, v jiných zase drobnost pro radost. V každém turnaji však první tři výherci obdrželi medaili a diplom. První umístěný dostal navíc pohár. Poté byly v některých turnajích hodnocené kategorie, nejmladší účastníci, neregistrovaní šachisté a jiné. Turnaj 5.12.2020 byl udělám jako čertovský, kdy děti mohly obdržet čertovský balíček. Při prvním a posledním turnaji získal každý nějakou cenu. Ceny byly očíslovány, vyfoceny a zveřejněny na rajčeti a děti si je podle umístění vybíraly. Tato komunikace po každém turnaji trvala více jak pět hodin. Navíc Lukáš s kolektivem zajišťoval i rozvoz cen do jednotlivých oddílů a stejně tak se stane i po tomto posledním.

       Online ligy Domečku se celkově zúčastnilo 77 účastníků, ale celkový počet zúčastněných šachistů byl 123 to znamená že 46 šachistů byli hosté, což je pro 8 turnajů velice pěkné číslo. Šachistů z Domečku hrálo 22, to je také solidní účast.

        Absolutním vítězem Online ligy Domečku se stal Tobias Pressler z Říčan, který uhrál úctyhodných 32 bodů (hodnoceno bylo 5 nejúspěšnějších kol), průměr na turnaj 6,4 ze 7 možných.

Archivní foto – Tobiáš Pressler

Další hodnocené pozice:

Kategorie HD 16:

  1. Štěpán Filip – MěDDM Vlašim 27,5 bodu
  2. Filip Vopálka – MěDDM Vlašim 25,5 bodu
  3. Adam Slavík – MěDDM Vlašim 24,5 bodu

Kategorie HD 14:

  1. Tobias Pressler – Říčany 32 bodů
  2. Filip Čermák – Zvole – 28,5 bodu
  3. Jiří Matoušek – Sázava – 24,5 bodu

Kategorie HD 12:

  1. Michael Stein – MěDDM Vlašim 29 bodů
  2. Vojtěch Sehnoutka – Říčany 25 bodů
  3. Daniel Zeman – MěDDM Vlašim 22,5 bodu

Kategorie HD 10:

  1. Bořivoj Antoš – Brodce 20,5 bodu
  2. Jiří Petrášek – Brodce 20 bodů
  3. Marek Zelenka – Říčany 17 bodů

Kategorie HD 8:

  1. Edvard Kolář – Říčany 18 bodů
  2. Anna Kratochvílová – Říčany 11,5 bodu
  3. Mika Kratochvíl – Říčany 11 bodů

     Všem medailistům děkuji za pěkné výsledky, aktivitu a pevně věříme, že budou s odměnami spokojeni.

     Akce to byla velice vydařená, byli jsme spokojeni se zájmem dětí a dobrou účastí na turnajích. Zdá se, že tato covidová doba ještě nějakou dobu potrvá, a proto jsme celou záležitost projednali s paní ředitelkou MěDDM Vlašim Pavlou Homolkovou, která povolila uskutečnění dalšího, tedy 2. ročníku online ligy v šachu Domečku Vlašim. Věříme, že se nám podaří sehnat dostatek finančních prostředků, abychom mohli zajisti i ceny. Tento první ročník byl částečně dotován financemi z Fondu hejtmanky Středočeského kraje.

     Závěrem velice děkuji za přízeň vedení MěDDM Vlašim, který celou soutěž zastřešuje. Děkuji všem organizátorům Lukášovi Filipovi a Petrovi Havelkovi, na kterých stála veškerá odpovědnost a dnes už můžeme konstatovat, že svůj úkol splnili na výbornou! Děkuji i všem ostatním, kteří větší či menší pomocí přispěli k úspěšnosti akce.

 

Zaznamenala: Marie Filipová

 
 

Výsledky 1. online turnaje Domečku Vlašim

Výsledky 2. online turnaje Domečku Vlašim

Výsledky 3. online turnaje Domečku Vlašim

Výsledky 4. online turnaje Domečku Vlašim

Výsledky 5. online turnaje Domečku Vlašim

Výsledky 6. online turnaje Domečku Vlašim

Výsledky 7. online turnaje Domečku Vlašim

Výsledky 8. online turnaje Domečku Vlašim

Diskusní téma: ZHODNOCENÍ ŠACHOVÉ ONLINE LIGY DOMEČKU VLAŠIM

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek