Zimní turnaj 2. ročník 20.2.2010 aneb Soutěž rodinných družstev + Doprovodný turnaj jednotlivců

20.02.2010 00:00

 P O Z V Á N K A

TAKHLE JE U NÁS KRÁSNĚ:

www.pravonin.cz/fotogalerie/foto/index.htm

www.pravonin.cz/fotogalerie/krajina2/index.htm

www.pravonin.cz/fotogalerie/krajina2004/index.htm

www.pravonin.cz/fotogalerie/panorama/panorama.htm

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/2._rocnik_Zimni_turnaj_20.2.2010_Pravonin/

VÝSLEDKY RODINNÝCH DVOJIC: chess-results.com/tnr30191.aspx?art=8&lan=5&turdet=YES&m=-1&wi=1000

VÝSLEDKY JEDNOTLIVCŮ: chess-results.com/tnr30239.aspx?art=4&lan=5&turdet=YES&m=-1&wi=1000

VÝSLEDKY RODINNÝCH DVOJIC DO ELA 3000, 2500 A 2100 

VÝSLEDKY RODINNÝCH DVOJIC PODLE ŠACHOVNIC

------------------------------------------------

TŘICET RODINNÝCH DVOJIC V ZAJETÍ ŠACHOVÝCH FIGUREK!

     Takhle nějak můžeme vyhodnotit sobotní 20. únor 2010 v Pravoníně. Vnikne-li nápad a podaří-li se najít pár obětavých lidí a najdou-li se sponzoři, pak není problémem uspořádat tak pěknou akci, která proběhla u nás v obci. Konal se totiž 2. ročník Zimního turnaje. Byl tvořen dvěma souběžnými turnaji. V prvním soutěžily rodiny. Většinou je tvořily děti a rodiče, ale i sourozenci a hráli spolu i partneři. Sjelo se úctyhodných 30 dvojic z celého regionu. Velká výprava dorazila z Říčan, ale přivítali jsme šachisty i ze Sedlčan, Stříbrné Skalice, domáci ze všech výcvikových středisek, tedy z Vlašimi, Dolních Kralovic a od nás z Pravonína. Dorazilo i několik ze vzdálenějších míst.

     Hrálo se na 7 kol na 2 x 20 minut, hodnoceno olympijsky. Do posledního kola nebylo jasné, kdo zvítězí. Tak tuhý byl boj na předních místech. Nakonec přece jen zvítězili říčanští favorité otec a syn Evžen a Martin Pospíšilovi. Druhou příčku obsadil ředitel turnaje a hlavní rozhodčí Tomáš Vojta se svojí životní partnerkou Martinou Krejčiříkovou, která se šachové drobotině věnuje i na MěDDM Vlašim. Bronzovou příčku obsadili opět říčanští, a to Radek a Tomáš Skaličtí. A další z našich? Vykoukovi 4. místo, Zvárovi 6. místo, Hlebrandovi 7. místo, Lukáš a Vojta Filipovi 9., Jan a Štěpán Vopěnkovi 12., Petrové Lebedové 16., Anežka Vlková a Petr Laňka 19., 21. Voldánovi, hned za nimi Laloučkovi, 24. Tomáš a Marek Filipovi a 26. Daniel Ždych a Zdeněk Hejný. Putovní pohár tedy odputoval do Říčan. Poháry, diplomy a medaile, kromě prvních třech dvojic obdrželi i rodinné dvojice s elem do 3000, a to bráchové Lukáš a Vojta Filipovi, dále do 2500 Peter a František Helebrandovi a s elem do 2100 otec a syn Lebedovi (všichni z TJ Spartaku Vlašim, tedy domácí).

     Druhým, doprovodným turnajem byl turnaj jednotlivců. Zde soutěžilo 14 borců. hrálo se podle pravidel FIDE na 2 x 20 minut. Zde s přehledem a s náskokem 1,5 bodu (6,5/7) zvítězil velice talentovaný a pracovitý Robin Hrdina, který byl i nejúspěšnějším žákem turnaje. Druhou příčku obsadil František Innemann a třetí pak Pavel Vojta, který také pracuje s mládeží na MěDDM Vlašim. Opět všichni tři z TJ Spartaku Vlašim, kde jsou organizováni i všichni pravonínští šachisté. Další domácí: Patrik Studnička 9. a Jirka Stareček 14.. I na tyto šachisty čekaly obdobné ceny. Nejúspěšnějším juniorem se stal Jan Fiala z Českého Brodu.

    Cenový fond byl bohatý, kromě školních a sportovních potřeb, byl obohacen cenami pro dospělé a navíc nám paní Slabá napekla dorty ve tvarech šachových figur. Tyto ceny jsme si mohli dovolit vzhledem k příspěvku VML s.r.o. Vlašim a firmy MOTORON s.r.o. Křížov, jejíž spolumajitel pan Vladimír Janouš nám provedl předání cen úspěšným soutěžícím. I on zavzpomínal, že kdysi v dětství šachy hrál, ale pak u něj zvítězila láska k rychlým strojům - motocyklům a těmto se věnuje dosud.

     Všichni účastníci kvitovali pěkně vyzdobený sál. Panel byl věnován prezentaci MOTORONU s.r.o. Křížov. Poprvé jsme představili své bannery, prozatím tři, ale ve výrobě máme další. K výzdobě jsme použili balónky s nápisy oddílových klubů, MěDDM Vlašim. Výzdoba to byla levná, ale působivá. S přípravou pomáhali rodiče šachistů, všichni domácí šachisté a především ženy z ženského spolku o.s. PRAVONA. Ty se také staraly o celodenní stravování soutěžících. Nepostradatelný byl přínos Petra Havelky ze Sedlčan, který losoval oba turnaje a ze svého počítače "vymáčkl" i všechny možné a nemožné kategorie k vyhodnocení. Jeho promtní práce je úspěchem každého turnaje. Na turnaji, který on losuje, jde vše jak na drátkách, dokonce byl náš turnaj průběžně aktualizován na chess-results.com. Dík náleží všem pomocníkům!

     Dost dobře se nemohu nezmínit o obětavosti a profesionálním zásahu paní Hany Vlasákové, Pavla Vykouka a MUDr. Lukáše Otruby při srdeční příhodě jednoho z tatínků. Klobouk dolů před jejich uměním! Nyní už víme, že vše dobře dopadlo a právě oni mají na tom lví podíl!

     A co závěrem? Zdá se, že pod Blaníkem se šachy hrály, hrají a určitě hrát budou. Zapálených je dost a u těch "prcků" je třeba stále rozdmýchávat jiskřičky a naučit je šachy mít rád! A proto při takovýchto akcích, kdy se nepostupuje ani na Kraj či Republiku, je třeba ocenit i toho posledního špunta, aby dostal chuť se učit a hrát příště zase rád a lépe. Proto jsme se rozhodli udělit všem účastníkům pamětní medaile a až jsme žasli nad radostí těch nejmenších dětí, udělali jsme dobrou věc! O tom jsm přesvědčeni.

     Tak v Pravoníně za rok nashledanou! Čeká nás 3. ročník Zimního turnaje!

 

    

  

 

POZVÁNKA 

 
VÝSLEDKY RODINNÝCH DVOJIC: chess-results.com/tnr30191.aspx?art=8&lan=5&turdet=YES&m=-1&wi=1000

1. místo: Evžen a Martin Pospíšilovi

2. místo: Tomáš Vojta a Martina Krejčiříková

3. místo: Radek a Tomáš Skaličtí

VÝSLEDKY JEDNOTLIVCŮ: chess-results.com/tnr30239.aspx?art=4&lan=5&turdet=YES&m=-1&wi=1000

1. místo: Robin Hrdina

2. místo: František Innemann

3. místo: Pavel Vojta

FOTEČKY: sachypravonin.rajce.idnes.cz/2._rocnik_Zimni_turnaj_20.2.2010_Pravonin/

VÝSLEDKY RODINNÝCH DVOJIC S ELEM DO 3000, 2500 a 2100

3000: Lukáš a Vojtěch Filipovi

2500: Petr a František Helebrandovi

2100: Petr a Petr Lebedovi

VÝSLEDKY PODLE ŠACHOVNIC

DALŠÍ VYHODNOCENÍ:

Nejstarší dvojice:  Ondřej a Pavel Vykoukovi

Nejmladší dvojice: Matyáš a Šimon Jirouškovi

Nejúspěšnější junior: Jan Fiala

Nejúspěšnější žák: Robin Hrdina

Nejstarší účastník celého turnaje: Milan Potůček

Nejmladší účastník celého turnaje: Šimon Jiroušek

Veliký dík majitelům firmy MOTORON s.r.o. Křížov (manželům Janoušovým) za patronát a sponzorství, stejně tak za sponzorství i Vlašimským městským lesům s.r.o.. Děkujeme za neocenitelnou pomoc žen z ženského spolku PRAVONA, za ředitelování a rozhodcování Tomáši Vojtovi a Petru Havelkovi a rodičům našich šachistů a pravonínským šachistům samotným za pomoc při přípravě a úklidu sálu.

 Článek: cms.sachypravonin.webnode.cz/news/zimni-turnaj-2-rocnik-20-2-2010-aneb-soutez-rodinnych-druzstev-doprovodny-turnaj-jednotlivcu/

Diskusní téma: Zimní turnaj 2. ročník 20.2.2010 aneb Soutěž rodinných družstev + Doprovodný turnaj jednotlivců

Datum: 31.01.2010

Vložil: Jarka Z.

Titulek: Soutěž rodinných družstev

Přihlašuji na 20. února naše kluky. Zahrají si spolu David s Filipem. Taťka bude jenom přihlížet. Snad se nebudou moc hádat a nadávat si.

Datum: 01.02.2010

Vložil: Marie

Titulek: Re: Soutěž rodinných družstev

Nechtěl by si taťka zahrát jednotlivce?

Datum: 13.02.2010

Vložil: Jirka Mejzlík

Titulek: Re: Re: Soutěž rodinných družstev

A co kdyby taťka udělal dvojici s mamkou :-D ?

<< 1 | 2 | 3

Přidat nový příspěvek