2. kolo REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 2024-2025 PRAVONÍN 12.10.2024

12.10.2024 22:58

SOBOTA 12.10.2024 V PRAVONÍNĚ PATŘILA ŠACHISTŮM

      Vedoucí šachových kroužků Domečku Vlašim uspořádali v sobotu ve Spolkovém domě v Pravoníně 2. kolo Regionální žákovské ligy 2024-2025.

     Účastníky přišla pozdravit i starostka obce Mgr. Jana Lapáčková, která nikdy svoji účast nevynechá a obdivuje umění šachistů. Tentokrát byla zvláště potěšena velikou účastí domácích dětí. Popřála všem co nejvíce těch správných tahů, a hlavně radost a potěšení z královské hry.

      Na uspořádání se podílelo 16 pořadatelů z řad trenérů, pomáhajících maminek a externích rozhodčích. Kolik je s touto přípravou spojeno práce, ví jen ti, kdož jsou aktivními aktéry. Už nyní mohu napsat, že se nám šachový turnaj vydařil a vyslechli jsme si mnoho díků a pochval.

      Kiosek obstarávaly také maminky a účastníci si pochutnávali na hovězím guláši, řízcích, palačinkách, hranolkách a domácích buchtách, včetně pitného režimu a nějakých sladkostech.

       Celkem se k nám sjelo z celého regionu 84 šachistů, kteří hráli ve třech turnajích. V turnaji A hrála TOP šestnáctka těch nejlepších, v turnaji B a C hrálo po 34 šachistech. Turnaj A se odehrál v naší šachové klubovně a béčko a céčko hrálo ve velkém sále. Všechno šlo opravdu plynule, losování bylo, jako vždy, bezchybné. Cenový fond lákavý, ceny tentokrát dodal Šachový klub Pravonín z.s. a cukrovinky nám pořídil Domeček Vlašim, který také financoval pro vítěze překrásné poháry a medaile. Vítězové obdrželi také diplomy.

      Turnaj A vyhrál s přehledem a bez porážky Zeman Daniel Nikolas z Vlašimi se 13 body (mimochodem Dan začínal hrát šachy u nás). Další dvě místa obsadili šachisté z Říčan, uhráli stejně po 11 bodech – druhé místo Erik Soukup a třetí Tomáš Garnet. Po dlouhé době hrála v áčku tři děvčata. Nejlepšího výsledku dosáhla Lenka Kváčová z Vlašimi s 9 body, celkově 8. místo, druhá z děvčat se umístila Libuše Kopecká z Říčan, celkově 9. místo a také 9 bodů a třetí příčku obsadila Veronika Melicharová, také z Říčan s 8 body a celkově 12. místo. Při této příležitosti zmíním ještě umístění našich členů kroužků, či odchovanců, a to Jana Babického, který kopíroval 6 nasazovací pozici a celkově uhrál 9 bodů a na 16. místě končil Michal Škaryd s 5 body.

      Turnaj B vyhrál Bořivoj Antoš z Brodců, připsal si 8 bodů, 2. místo obsadil Michael Borgula ze Stamatu a zaznamenal stejný počet bodů. Třetí místo si uhrál Petr Hroník z Říčan a získal 7,5 bodu. Nejlepší z dívek skončila Alžběta Jindráková ze Sedlčan, celkově šestá a uhrála 6,5 bodu, druhá z dívek byla naše Eliška Škarydová, celkově patnáctá a připsala si do výsledkové listiny 6 bodů a 3. místo opět naše šachistka Natálie Štanderová, která byla celkově dvacátá a uhrála 5,5 bodu. Další pořadí našich šachistů: Michálek Vladimír 18. místo a 5,5 bodu, Čáp Jakub 19. místo a také 5,5 bodu, 21. místo Matěj Žížala a 5 bodů, 25. místo Tomáš Zeman s 5. body, 26. místo Adam Štandera, také 5 bodů a 31. místo Ondřej Vilímek, který uhrál 4 body. Z Vlašimi zasáhli do bojů bratři Vilingerové – Jan 6,5 bodu a 8. místo a Eliáš 6 bodů a 13. příčka.

       Turnaj C patřil na předních místech děvčatům. Turnaj vyhrála Milada Kopecká z Říčan a uhrála 6 bodů, se stejným ziskem na 2. místě skončila klubová kolegyně Julia Massa a z dívek 3. místo, celkově šestá se umístila Kateřina Doležalová ze Stříbrné Skalice s 5 body. Nejlepší z chlapců, celkově třetí, byl náš Vítek Duda s 5 body, 2. místo, celkově čtvrtý se umístil Thomas Hofmann ze Zvole s 5 body a 3. místo, celkově pátý se umístil Vítek Kořínek z Říčan také s 5 body. Pět bodů měl i sedmý Jáchym Řezáč a je patrné, že v céčku se rozhodovalo o medailích až do poslední chvíle. A nyní naši: 11. místo Bára Švejdová 4 body, 12. místo Rozálie Janatková 4 body, 18. místo Natálie Hristová 3,5 bodu, 19. místo Tadeáš Lejček 3 body (předškolák a nejmladší hoch turnaje a nejmladší dívkou turnaje byla Ellen Hroníková z Říčan), 22. místo Jiří Klícha 3 body, 23. místo Matouš Lejček 3 body, 24. místo Jakub Zíma 3 body, 25. místo Stanislav Kučera 3 body, 27. místo Nikola Ondráková 2,5 bodu, 28. Lada Vopálková 2,5 bodu, 29. místo Hella Vopálková 2,5 bodu a 34. místo Toník Vopálka s půl bodíkem. Většina našich dětí, hrajících v céčku byla na svém šachovém turnaji poprvé a udělali mi opravdu ohromnou radost, jak byli zapálení, jak je turnaj bavil, většina chce jet na další. Jejich nadšení nebralo konce a já na ně byla opravdu pyšná. Podařilo se nám „vypiplat“ od mateřské školky další generaci šachistů. Věnujeme se jim pilně. Na schůzkách, kromě výuky řeší spoustu diagramů, dostávají domácí úkoly, s mnohými hrají trenéři on-line šachové partie, hrajeme oddílové turnaje, zapojujeme je do družstev škol a máme ještě několik dětí, které potřebují ještě tak dva až tři měsíce, aby mohli na soutěže vyjet také. Tady patří poděkování i Domečku Vlašim, který financuje trenéry, a i další pomůcky.

       Děkuji všem, kdož se podíleli na přípravě RŽL a přiložili ruku k dílu a podařilo se nám společně zorganizovat šachový turnaj na vysoké úrovni.

Výsledková listina 2. kola RŽL:

- turnaj A: chess-results.com/tnr1029771.aspx?lan=5&art=1&rd=4

- turnaj B: chess-results.com/tnr1034047.aspx?lan=5&art=1&rd=7

- turnaj C: chess-results.com/tnr1034053.aspx?lan=5&art=1&rd=7

Výsledková listina celková nápočtem: RZL_2024-1.pdf

Výsledková listina podle kategorií: RZL_2024_kategorie.pdf

Odkaz na fotografie: www.rajce.idnes.cz/sachypravonin/album/2-kolo-regionalni-zakovska-liga-v-sachu-2024-2025-12-10-2024-pra

Marie Filipová

     

     

 

Diskusní téma: 2. kolo REGIONÁLNÍ ŽÁKOVSKÉ LIGY 2024-2025 PRAVONÍN 12.10.2024

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek